Kaunista naistenpäivää kaikille


Ei enempää sanoja. 😘 Miten teidän naistenpäivä on mennyt? Saitteko jotain? Edes onnittelut?


"Varmaan arviolta 300. naistenpäivää liittyvä aloitus, mutta malttakaa kanssani heti. Kaikkien ruusujen ja suklaan keskeltä muistuttaisin miksi tämä päivä on olemassa. Suomessa on vielä tehtävää tasa-arvon eteen. 

Vuonna 2016 entinen tai nykyinen puoliso tappoi 12 naista eli keskimäärin yhden naisen kuukaudessa. Naisilla on miehiin verrattuna nelinkertainen riski kuolla (ex-)puolison käsiin. Tämä on myös toiseksi yleisin henkirikostyyppi Suomessa.

Lähisuhdeväkivallan yleisin muoto on miehen naiseen kohdistama, ja naiset saavat lähisuhdeväkivallasta eniten ja vakavimmat vammat.

EU:n suositusten mukaan Suomen kokoisessa maassa pitäisi olla 500 turvakotipaikkaa. Suomessa niitä on alle 150 eli puuttuu satoja paikkoja. Yli tuhat ihmistä jäi viime vuonna vailla turvakotipaikkaa. Vaikka tänä vuonna avataan uusia turvakoteja, tällä vauhdilla menee 20 vuotta ennen kuin paikkamäärä vastaa YK:n suosituksia.

Seksuaalirikokset kohdistuu yleisimmin naisiin ja tyttöihin. Viimeisimmän tutkimuksen mukaan (2012) joka kolmas nainen on kokenut kahden vuoden sisään ahdistelua, ja eniten ahdistellaan 15-34-vuotiaita naisia (joka toista). Seksuaalinen ahdistelu kirjattiin rikoslakiin vasta vuonna 2014.

100 vuoden aikana Suomella on ollut 12 presidenttiä, ja tehtävään on valittu vain yksi nainen. Suomessa on ollut yli 40 pääministeriä, ja kaksi suomalaista naista on pitänyt virkaa hallussaan yhteensä (!) yhden vuoden ja kaksi kuukautta. Vuonna 2007 oli eniten naisia eduskunnassa, 42,5 %.

Vaikka Suomi halutaan brändätä tasa-arvon mallimaaksi, on työtä vielä tehtävänä ja naistenpäivällä paikalla. Tunnustan, että Suomessa on hyvä tilanne verrattuna moneen muuhun maahan, mutta se ei ole tullut vahingossa. Tähän pisteeseen pääseminen on vaatinut lukemattomia naisasianaisia, työtä, vetoomuksia, puheenvuoroja, hankalia akkoja ja aikaa. 

Ja ennen kuin kukaan pääsee sanomaan "miksei miehet", niin sitoudun tekemään vastaavan aloituksen myös miestenpäivänä.

Ärhäkkää naistenpäivää itse kullekin.

-Hanna Eskelinen-"

#cosmopharma #organicshampoo #organic #cleancer #feelsogood #freesi #raikas #puhdas #puhdasiho #skincare #hairfeels #kuivaiho #kuivaihokiittää #kuivanihonparasystävä #kuivanihonhoito #makeup #andreamilano #xlashmascara #xlash #mascara #naistenpäivä #naistenpäivä2018


Ei kommentteja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...